Verslag:Polspoelcup 2022 | 3 september 2022

Tradities zijn er om in ere te houden. Zo ook de jaarlijkse Polspoel Cup te TMV. De Polspoel Cup is een fun wedstrijd die reeds verscheidene jaren wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan Willy Polspoel. Willy was jarenlang volwaardig lid én een van de oprichters van TMV. Binnen onze club was hij vooral bekend door het bouwen van talloze Novice MK3 toestelletjes. Via deze wedstrijd houden we de nagedachtenis aan ‘de Polle’ levend.

Rond het middaguur kwamen de eerste deelnemers aan en werden er, met wisselend succes, nog wat toestellen getest. Hoewel het weerbericht onverbiddelijk een hele dag regen had voorspeld, was hier vooralsnog weinig van te merken. Voor één keer was iedereen tevreden dat de weerman zich had vergist.

Met 17 deelnemers – waaronder twee toevallige bezoekers van de naburige club te Hees – beloofde het een drukke namiddag te worden. Ken en Jeroen werden bereid gevonden om dit jaar de organisatie in goede banen te leiden. De zes proeven van de wedstijd waren zoals elk jaar dezelfde. Zeer vermakelijk, maar zeker niet overdreven moeilijk. Op deze manier kan iedereen zonder al te veel stress deelnemen. Tijdens onder andere een snelheidsproef, een proef om ter langzaamst en een zweefproef konden de deelnemers het beste van zichzelf tonen. De meest beruchte proef, de limbo, werd tot het laatste bewaard.

Aangezien ‘de Polle’ bekend was om de vele Novice toestelletjes wordt iedereen die er nog eentje in zijn bezit heeft, aangemoedigd (met 10 extra punten) om de proeven ermee af te leggen. Wie er geen heeft, of zijn kostbare Novice niet op het spel wil zetten, mag natuurlijk vrij kiezen met welk toestel er gevlogen word. Dit zorgt voor een zeer divers allegaartje aan toestellen en mede hierdoor is de wedstrijd zo leuk. Zo is bij de ene proef toestel x beter geschikt dan toestel y, maar bij de volgende proef dan weer net niet. Het motto is dan ook altijd: deelnemen is belangrijker dan winnen.

Op het einde van elke proef moet er daarenboven ook een precisie landing uitgevoerd worden. Hiervoor werden op het veld verschillende vakken gemaakt, van groot naar klein. Waarbij het kleinste vak uiteraard de meeste punten opleverde.

Alle proeven verliepen vlot en zonder kleerscheuren. Petje af ook voor onze nieuwelingen die voor de eerste (of tweede) keer deelnamen. Ze hebben zich karig verdedigd en zichzelf overtroffen zonder (grote) stukken te maken.

Omstreeks 18u waren alle proeven afgewerkt en kon de jury beginnen met het uitrekenen van het eindklassement. Ondertussen hadden de vrijwilligers in de keuken voor de aanwezigen lekkere spaghetti klaar gemaakt. Piloten en helpers konden gratis genieten van deze welgekomen maaltijd na een spannende dag!

In de eindklassering was het Bram Lentjes die met het kleinst mogelijke verschil de overwinning behaalde voor Jeroen Huygen en Kevin Daniëls. De wisselbekers werden uitgereikt door voorzitter Peter Voets en de ceremoniële foto’s genomen door huisfotograaf Willy Buysmans.

Als laatste nog een dankwoord aan de organisatie , het keukenpersoneel, de helpers én de deelnemers voor deze fantastische dag!

Algemene uitslag:

 1. Bram Lentjes:
 2. Jeroen Huygen
 3. Kevin Daniëls
 4. Ken Driesmans
 5. Jef
 6. Rudi Cuyx
 7. Kurt
 8. Valentin Voets
 9. John Moens
 10. Peter Voets
 11. Arthur Counasse
 12. Emiel Verjans
 13. Jurgen Vanhaeren
 14. Rudi Vanhaeren
 15. Marcel Daniëls
 16. Jan Colemonts
 17. Jens

 

Dit bericht is geplaatst in Clubevent. Bookmark de permalink.