Tongerse Sportfiguur 2018

(Foto’s van de huldiging vind je HIER! )

Bram Lentjes 18 jaar en al sinds zijn 4de actief bezig met modelvliegen.

Het modelvliegen is hem met de paplepel ingegeven. Zijn vader en grootvader zijn nog altijd modellisten in hart en nieren. Modelvliegen is voor Bram een passie en vrijwel elk weekend is hij met zijn vader actief aan het vliegen op het mooie veld van de Tongerse Model Vleugels op de Boeberg te Henis.

Op zijn 8ste jaar nam hij deel aan de nationale kampioenschappen pylonracing en heeft sindsdien praktisch nog geen enkele wedstrijd gemist.
In 2014 is Bram overgestapt naar de hoogste categorie pylon racing namelijk F3D, je kan dit vergelijken met de Formule 1 van het autoracen.

Jarenlang werden er aan de vliegtuigen en de motoren gesleuteld om alles te verbeteren en te optimaliseren. Elk vrij weekend werd druk getraind en nam hij zoveel mogelijk deel aan de Europese wedstrijden. Tevens kwalificeerde Bram zich voor de Wereldkampioenschappen en werd door de Belgische federatie afgevaardigd als Junior in 2017.

     

2017 was een top jaar voor Bram Lentjes. Als voorbereiding op de Wereldkampioenschappen in Zweden heeft hij deelgenomen aan het Europese kampioenschap in Modena (Italië) waar hij een Bronzen medaille behaalde en tevens een gouden medaille op de Duitse kampioenschappen in Osnabrück.

Het Wereldkampioenschap, waar in totaal 17 landen aan deelnamen, was een zeer spannende wedstrijd waarbij voor elke meter en elke seconde werd “gevochten”. Desondanks de spanning en de vele vluchten (in totaal 14 waarvan er 11 telden) heeft Bram een subliem resultaat behaald wat resulteerde in een 2de plaats en een zilveren medaille bij de Junioren.