Polspoel Cup

Onze jaarlijkse Polspoel Cup ter nagedachtenis aan Willy Polspoel. Willy was jaren lang een volwaardig lid en een van de medestichters van de TMV. Ook zorgde hij dat ieder clublid die dat wenste een Novice MK 3 kon bemachtigen, vervaardigd door Willy himself. Dit vliegevenement is een eerbetoon aan een modelbouwer puur sang.

Verslag Polspoelcup 2018

De Polspoel-cup wordt jaarlijks georganiseerd door Peter Habex en Peter Voets en dit jaar op 15/09/2018 om 13.00 u.

16 deelnemers zijn komen opdagen om dit plezante evenement mee te maken en zich te meten met de concurrentie. Deze 16 piloten werden opgedeeld in groepen van twee piloten. Elke proef bestond uit twee onderdelen waarvan een van de twee ingedeelde groep een bepaalde opdracht zou uitvoeren. De proeven bestonden uit 6 onderdelen zoals, dartspijlen smijten, nagel in boomstronk kloppen, een bal in een bepaald vlak schotten, karabijn schieten en ook nog de fameuze limbo vliegen. Nog even vermelden dat er een paar beginnende piloten zeker hun best hebben gedaan. Al deze proeven hebben alle aanwezigen aan het lachen gebracht met de nodige bijhorende commentaar.

Gelukkig zijn er weinig piloten met averij aan hun vliegtuigen naar huis terug gekeerd, want er stond toch wel een stevig windje dat enkele piloten wel last hadden me de limbo.

Dus wedstrijd in goede sfeer verlopen en omstreeks 18.00 u werd er door het keukenpersoneel lekkere spaghetti opgediend, waarvoor ondergetekende bedankt. Na dit eetfestijn werd de uitslag van deze fantastische namiddag bekend gemaakt. Nog een dankwoordje aan alle organisatoren en medewerkers, merci mannen en vrouwen.

 

De uitslagen:

Algemene uitslag:

 1. Huygen Jeroen + Driesmans Ken
 2. Daniels Kevin + Daniels Marcel
 3. Mouchaers Gijs + Habex Peter
 4. Croux Winibald + Munsters Danny
 5. Cuyx Rudi + Moens John
 6. Petitjean Arthur + Voets Valentin
 7. Govaert Erwin + Voets Peter
 8. Wolters Francis + Hertogs Roel

De precisielandingen:

 1. Jeroen en Ken
 2. Gijs en Francis
 3. Kevin, Peter H., John en Erwin
 4. Arthur, Winibald en Danny
 5. Marcel, Rudi, Peter V. en Valentin