16de Novice  wedstrijd  – De Willy Polspoel Cup

Dit is een Fun wedstrijd  met eerbetoon aan den Willy, medestichter van de Tongerse Modelvleugels en bouwer van de Novice. Voor iedereen bouwde Willy er wel een die de microbe te pakken had om deel te nemen aan een NOVICE fun wedstrijd.

Ondanks de Corona tijd werd er door het bestuur toch besloten om deze wedstrijd te laten doorgaan, mits naleving van alle voorzorgsmaatregelen.

De wedstrijd is zoals elk jaar opgevat als een soort fun wedstrijd waarbij deelnemen belangrijker is dan winnen. De proeven zijn dan ook naar ieders behoefte samengesteld, zowel voor beginners als ook voor gevorderden, die kunnen meedingen voor de begeerde  Polspoel  wisselbeker.

Met 19 deelnemende piloten was het deelnemersveld goed gevuld….was dit te wijten aan de vooraf aangekondigde gratis spaghetti avond,….  wie zal het zeggen.

Een 7-tal Proeven kregen de piloten  voor de kiezen. Extra extra punten waren te verdienen met een precisie landing, in een vooraf aangeduid vak (vakken van 1 T/m 10 punten)

De 7de proef als appedeose is altijd de limbo, voor beginners misschien niet zo interessant (crasch) maar voor de gevorderde een uitlaatklep om hun kunnen te tonen.

Grote verrassingen werden geleverd door beginnende piloten (John, Wouter, Luc,  Arthur,  Jan  en Jens)  die nog niet zoveel ervaring hadden met dergelijke wedstrijden, vlogen voor wat zij waard waren.

De top 3 winnaars : 1ste plaats Winny, 2de plaats  Jeroen  en 3de plaats  Ken

Na deze heuglijke namiddag volgde dan de gratis aangeboden spaghetti waar iedere deelnemer van genoten heeft.

Graag een woordje van dank aan iedereen die dit evenement, ondanks de corona perikelen tot een goed en lekker einde gebracht hebben.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.