Initiatie model vliegen 2020

Op donderdag 16 juli ging de eerste initiatie modelvliegen door, georganiseerd door de Tongerse sportdienst in samenwerking met de Tongerse modelvliegers, onder leiding van Johan Vanbuul  .

Omstreeks 14 uur kwamen de eerste jongeren dolenthousiast toe op de Boeberg, de locatie van TMV, ze werden daar opgewacht door enkele TMV leden. Zij brengen deze jongeren in contact  met de kunst van het modelvliegen. Er waren vier monitoren aanwezig die de modelvliegsport al jaren beoefenen en daardoor het klappen van de zweep kennen .

Na een korte uitleg over de in acht te nemen veiligheidsmaatregelen en de werking van de toestellen in het algemeen werden de deelnemende jongeren in vier groepen verdeeld en werd er een beurtrol opgesteld .

TMV had vier toestellen voorzien dewelke uitgerust waren met een dubbele besturing, dwz één besturing voor de leerling piloot en één besturing voor de lesgever, nu kon het van start gaan.

De eerste leerling rc piloten konden nu proeven van de ervaring wat het inhield om een op afstand bestuurd vliegtuig te besturen, doordat ze met dubbele besturing vlogen kon de lesgever op elk moment dat de leerlingen een fout deden tijdens de initiatie vlucht de controle over het toestel onmiddellijk terug overnemen.

Zoals de meesten onder jullie weten, gebeurt dit dan ook regelmatig, zeker als het jongeren betreft die nog nooit met een model gevlogen hebben .

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan het dan soms nog eens fout lopen, zo was er een toestel die op onverklaarbare omstandigheden het contact met de zender verloor en daardoor in het tegenover gelegen mais veld belandde. Na een korte zoektocht van een groepje jongeren, begeleid door een lesgever, werd dit toestel uit het maisveld gerecupereerd. Er was aanzienlijke schade aan het toestel waardoor het niet meer vliegwaardig was.

Dit kon echter de pret niet drukken en na een gezellige namiddag die spijtig genoeg verstoord werd door een paar kleine regenbuien keerden de jongeren samen met hun  begeleiders huiswaarts .

Hopend dat  TMV aan de hand van deze activiteiten kan bijdragen tot het kennismaken van jongeren met onze mooie hobby, kunnen we spreken van een geslaagde namiddag en kijken uit naar een vervolg hierop.

Link voor sfeerbeelden

Dit bericht is geplaatst in Clubevent. Bookmark de permalink.